Facebook Image

Leiding

  • Hits: 5631

 

index

Ongeveer 100 000 kinderen en jongeren komen bijna wekelijks samen in een kleine duizend Chirogroepen. Een goeie 16 000 leiders en leidsters zorgen ervoor dat zij vele boeiende en leuke momenten kunnen beleven. En ze doen dat volledig gratis. Geweldig, niet?

En het blijft niet bij die werking alleen: de vergaderingen, vertegenwoordiging in de jeugdraad, gewestactiviteiten en het jaarlijkse bivak; er kruipt heel wat tijd in. Veel leiding studeert trouwens nog, terwijl anderen al werken of werk zoeken. Er zijn er ook heel wat bij met een vaste relatie. Tijd vinden voor al die engagementen is soms al een werk op zich!

 

Natuurlijk beleven ze daar zelf ook veel plezier aan: ze kunnen in hun groep dingen uitproberen, van alles organiseren en samen uitgaan. Boeiende dingen allemaal!

 

In leiding staan is een beetje een evenwichtsoefening, maar al die tevreden kinderen en jongeren - en hun ouders - maken het allemaal de moeite waard!

 

Het gewest

Elke leidingsploeg wordt ondersteund door een gewest. Chiro Bel krijgt hierbij een duwtje in de rug door Gewest Zesje. Gewest Zesje staat in voor de chiro's van Geel, Meerhout en Kasterlee. Elke jaar krijgen we een meter en peter toegewezen, ze wonen af en toe een vergadering bij en organiseren als gewestploeg kei leuke en zotte activiteiten! Meer info vind je op http://www.gewestzesje.be/

 

Leiding Login

Top of Page