Facebook Image

Nieuws

  • Hits: 4

Deze zondag is het Christus Koning om 9u.

 

Christus Koning staat gelijk aan een hele dag chiro, in de voormiddag gaan we met z’n alle naar de kerk, daarna spelen we een leuk spel met alle leden in de Belse bossen. ’s Middags is het lekker smullen en in de namiddag vanaf 14u mogen mama’s en papa’s, broertjes en zusjes samen met hun kind komen spelen! De leden worden om 9u aan het lokaal verwacht.

 

Groetjes en tot zondag!

Black Knight & Quiz Knight

  • Hits: 314

Beste mammies & pappies en oud leiding

 

Zoals jullie ongetwijfeld weten komt binnenkort (22 april) onze jaarlijkse aspi fuif Black Knight er weer aan.

Om hier nogmaals een spetterende editie van te maken en ervoor te zorgen dat er goed wat centjes in het laadje komen hebben we natuurlijk ook helpers nodig.

 

Wie gaat er anders die lekker frisse pintjes tappen? Die kleurrijke cocktails maken? Met een glimlach de mensen verwelkomen aan de inkom?

Inderdaad je hoort het al, we hebben jullie nodig!

Daarom willen we via deze weg even informeren wie van jullie het zou zien zitten om even een handje te komen toesteken.

 

Er zijn 2 shiften tijdens de fuif waarvoor we nog mensen zoeken. Eentje van 23u – 1u en eentje van 1u – 3u.

Elke moment dat je kan komen zou ons al enorm helpen! Laat maar weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als je trouwens al een beetje in de sfeer wilt komen voor Black Knight, vergeet je dan zeker niet in te schrijven voor onze QUIZ KNIGHT op 21 april.

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  waarin jullie de groepsnaam en de teamverantwoordelijke vermelden. Vanaf dat je een bevestigingsmail ontvangt, is je inschrijving inorde!

 

Alvast bedankt en hopelijk tot dan!

Groetjes van de leidingsploeg

 

Omslagfoto

Nieuws

  • Hits: 393

 

logo Banier

 

Het Chiro-uniform

Het is de bedoeling dat iedereen van de leden een uniform heeft. Een uniform bestaat uit een chiro-short/rok, t-shirt en een trui. Een hemd kan je eventueel ook kopen maar dit is niet verplicht. Je uniform MOET je steeds aandoen tijdens de chiro-activiteiten!

Vanaf eind oktober wordt hierop gecontroleerd. Waarom?

$1· Dit is nodig voor de verzekering

$1· Zo kunnen we laten zien dat we een echte groep vormen

$1· Omdat we fier zijn dat we bij de chiro zijn J

Dit uniform kan je kopen in dé chirowinkel : de Banier. Meer info op www.debanier.be of onderaan dit bericht!

De dichtstbijzijnde banierwinkel vind je in Turnhout, in deze winkel vind je alles van wat er van de chiro is terug.

Je kunt rekenen dat een uniform rond de 50 euro kost. Omdat de aankoop van een uniform geen hinderpaal mag vormen voor de aanwezigheid van het kind, kan je altijd contact opnemen met de groepsleiding. Zij kunnen dan samen met de ouders naar een oplossing zoeken.

Onze chiro beschikt ook over échte chiro Bel truien, deze kan u bestellen t.e.m. zondag 9 oktober bij de leiding aan het lokaal. Op 10 oktober wordt onze bestelling geplaatst, bestellingen die nog niet binnen zijn komen te laat en moeten dus een jaartje wachten.

De prijs van deze trui komt neer op 30 euro en ’t is een zalig warme trui voor in de winter!

Het uniform is een belangrijke regel voor de leden als zowel de leiding, die voor het hele chirojaar telt : We zijn streng in het dragen van ons chirouniform. Daarnaast hebben wij een minimum aanwezige zondagen op te leggen om mee om kamp te kunnen gaan. Wanneer een lid slechts sporadisch aanwezig is op zondagnamiddag heeft de leiding het recht om deze te weigeren op het kamp/weekend. 

 

'Creëren, spelen, doen', dat is de missie van De Banier.

De Banier wil jong en oud, klein en groot, individu en groep aanmoedigen om te creëren, te spelen en te doen.

Creëren

Zelf dingen maken is een belangrijke meerwaarde in het dagelijkse bestaan, daarvan zijn wij overtuigd. Met een ruim aanbod creativiteitsmaterialen levert De Banier een grote bijdrage. Wij helpen ideeën omzetten in daden.
Met vernieuwende ideeën en kwaliteitsvolle workshops geven we iedereen een creatief steuntje. Wij helpen wensen omzetten in daden.
Zo creëren mensen waarvan ze dromen.

Spelen

De Banier is het commercieel uithangbord van Chirojeugd Vlaanderen VZW.
Wij willen, net als Chiro, het spel en spelen aanmoedigen. Dit doen we met een aanbod originele binnen- en buitenspellen voor groot en klein.
Chiroleiding en -leden kunnen bij ons terecht voor kwalitatieve kledij, leuke geschenken en degelijke pedagogische publicaties. Zo wordt spelen in de Chiro én daarbuiten nog leuker voor iedereen.

Doen

Met een webwinkel en 11 winkels in Vlaanderen en Brussel is De Banier toegankelijk voor iedereen die wil creëren en spelen.
De Banier verkoopt aan eerlijke, doordachte prijzen. Langs deze weg creëren wij op een duurzame manier middelen voor onze jeugdbeweging. Wij willen het commerciële spel eerlijk spelen. Wij willen dit doen met respect voor en in samenspraak met al onze medewerkers, Chirovrijwilligers en zakelijke partners.
Zo kan iedereen doen, wat hij graag doet.

Promobon Banier

 

Christus Koning 2016

  • Hits: 522

logo5

Christus Koning - zondag 20 november - inschrijven: €5

 

Zondag 20 november is het Christus Koning, dit betekent een hele dag chiro! De dag start al om 8u30 aan het chirolokaal. 

’s Middags eten we samen en vanaf 14u mogen de ouders mee komen spelen met hun kinderen.

Inschrijven voor de kinderen kost €5 voor het lekkere middageten! 

Om in te schrijven geef je het bedrag in een envelopje vóór 10 november met naam en groep aan iemand van de chiroleiding!

 

 

Groetjes van de chiroleiding

Nieuws

  • Hits: 396

 startdag

Beste ouders,

We informeren jullie graag even over onze startdag: zondag zijn jullie welkom vanaf 13u voor een drankje en een babbeltje aan het chirolokaal. Er zal dan ook wat extra informatie over het chirojaar gegeven worden. Het praatcafé zal dit jaar niet meer doorgaan dus krijgen jullie via deze weg dus toch de mogelijkheid om eens een praatje te maken met de leiding en andere ouders. Om 14u begint de chironamiddag voor de leden en de ouders mogen hun kinderen terug komen halen om 17u. We hebben er alvast zin in en hopen dat we velen van jullie mogen verwelkomen tussen 13u en 14u!

Tot zondag!
De leidingsploeg

 

 

Top of Page